Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Γρηγορίου: Δεν θέλουν ελεημοσύνη οι αστυνομικοί.

Ο πρόεδρος των αστυνόμων Τρικάλων Αχιλλέας Γρηγορίου μιλώντας στο «Ράδιο Πρωινός 105,3» μίλησε για την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει 500 ευρώ σε ορισμένους συναδέλφους από το πλεόνασμα, η θέση του είναι η εξής:

«Εμείς δεν ζητάμε ελεημοσύνη από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ζητάμε να μας δώσουν αυτά που μας πήραν, ζητάμε να εφαρμόσουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αυτά δεν μας τα χαρίζει καμία κυβέρνηση. Γι’ αυτά τα συγκεκριμένα χρήματα στραφήκαμε στη δικαιοσύνη εναντίον της μνημονιακής πολιτικής και βγήκε κάποια απόφαση, την οποία ας την καθαρογράψουν. Τώρα, να μας βάζουν απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο που δεν έχει να φάει και να μας λένε ότι θα δώσουν 400, 500 ευρώ, σε ποιες ομάδες θα τα δώσουν. Εμείς δεν βγήκαμε σαν αστυνομία να ζητήσουμε ελεημοσύνη, να μας δώσουν 300, 500 ευρώ και τα θυμούνται όλα αυτά προεκλογικά. Να μας δώσουν αυτά που μας χρωστάνε. Ξέρουν πολύ καλά πόσο έχουν κάνει αφαίμαξη του μισθού μας και την απόφαση του 2012.
Να πάρουμε τα 500 ευρώ και τι έγινε; Αν νομίζουν ότι θα μας δώσουν ψίχουλα και θα μας κοροϊδέψουν, κάνουν λάθος. Να μην μας θεωρούν δεδομένους. Μας έχουν φθάσει στην εξαθλίωση. Έρχεται το Πάσχα και υπάρχουν συνάδελφοι, όπως και άλλοι, που δεν έχουν να φάνε. Ο κατώτατος μισθός στην αστυνομία είναι 600 ευρώ. Ο αστυνομικός ή ο στρατιωτικός που είναι κοντά στον τόπο του, μπορεί να επιβιώσει, κάποιος με ενοίκιο πώς θα ζήσει;
Αυτά τα ποσά που δίνουν, τα δίνουν σε μια μερίδα ατόμων. Να ξέρετε ότι οι πολύτεκνοι εξαιρούνται. Το θέμα δεν είναι να δώσουν 500 ευρώ, εμείς ζητάμε να εφαρμόσουν τις δικαστικές αποφάσεις».