Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΈΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων δια της παρούσης, εκφράζει δημόσια τον προβληματισμό και την ανησυχία των εργαζόμενων στη Δ.Α Τρικάλων για μια σειρά γεγονότων που λαμβάνουν χώρα την τελευταία χρονική περίοδο.

 

Συγκεκριμένα, διατάσσονται αποσπάσεις προς το Α.Τ. Τρικάλων για ενίσχυση του εν λόγω τμήματος λόγω υπηρεσιακών αναγκών, ενώ την ίδια στιγμή Αστυνομικοί που υπηρετούν οργανικά στο εν λόγω Τμήμα αποσπούνται σε άλλες υπηρεσίες της Δ.Α. Τρικάλων. Σε μια περίπτωση μάλιστα η διαταγή των αποσπάσεων από και προς το ανωτέρω Τμήμα συνέπεσε χρονικά! Ποια η σκοπιμότητα των αντίθετων μετακινήσεων με δεδομένο μάλιστα ότι το συμβούλιο μεταθέσεων συνεδριάζει σε σύντομο χρονικό διάστημα; Πόσο τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί ότι για την ενίσχυση του Τμήματος επιλέχθηκαν συνάδελφοι που διατάχθηκαν να αποσπαστούν στον Έβρο και λόγω ασθένειας αδυνατούσαν; Όταν μάλιστα κάποιοι εξ αυτών έχουν μεταβεί από το Μάρτιο δύο και τρεις φορές εκεί. Και όταν αυτό γίνεται σε μια περίοδο που θα πραγματοποιηθούν οι ετήσιες τακτικές μεταθέσεις, τι πρέπει να αναμένουμε τότε; Πέρα από τα παραπάνω, διαχρονική σταθερά βέβαια παραμένει η ενίσχυση του επιτελείου της Δ.Α. Τρικάλων με υπεράριθμες προσθήκες Αστυνομικών που δεν είμαστε καν σε θέση να γνωρίζουμε τον αριθμό των υπηρετούντων εκεί. 

 

Ακανθώδες παραμένει για τους συναδέλφους μας και το ζήτημα της στελέχωσης της Διμοιρίας Υποστήριξης της Δ.Α. Τρικάλων. Πως γίνεται αυτή να στελεχώνεται από μεγαλύτερης ηλικίας Αστυνομικούς ενώ άλλοι ηλικιακά νεώτεροι απέχουν χαρακτηριστικά; Ποιο είναι το κριτήριο της εν λόγω στελέχωσης; Και ποια είναι τέλος η υποστήριξη που παρέχεται σ αυτή σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό από την υπηρεσία όταν μεγάλο μέρος για την κάλυψη των συναδέλφων σε τέτοιου είδους εξοπλισμό επιβαρύνει την τσέπη τους είτε άμεσα είτε έμμεσα;

 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων διαβεβαιώνει τα μέλη της ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε δίκαιο αίτημα τους, θα συνεχίσει να στηλιτεύει τις στρεβλώσεις που δημιουργούνται  στον οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας γενικότερα και της Δ.Α. Τρικάλων ειδικότερα και θα αγωνίζεται για να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας και ασφάλειας για όλους τους συναδέλφους Αστυνομικούς.

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

     Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

  ΚΟΥΚΟΥΣΟΥΛΗΣ Γρηγόρης