Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΣΜΟ


1.- Η Χώρα μας και γενικότερα ο Πλανήτης όλος δοκιμάζεται από την πανδημία του COVID-19, εδώ και 1,5 χρόνο. Επιβλήθηκαν μέτρα, πάρθηκαν και εκδόθηκαν Νομοθετήματα & Υπουργικές Αποφάσεις. Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο σύνολό του, κλήθηκε με επαγγελματισμό, αυταπάρνηση,  έκθεση στον ιό, να ανταποκριθεί άμεσα και με πενιχρά μέσα στην αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας. Ήμασταν εκεί με περίσσιο φιλότιμο και πολλές φορές εθελοντικά. Παρόλα αυτά η αναγνώριση του έργου μας, τελικώς και εκ του αποτελέσματος, δεν επήλθε ποτέ. Σε αντίθεση, φημολογήθηκε εντόνως τελευταία στα ΜΜΕ, ότι ίσως εφαρμοστεί και στα μέλη μας ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

2. Επίσης, με την ανακοίνωση των νέων μέτρων την 24-08-2021 από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας,  επιβάλλεται από 13-09-2021 η υποχρέωση στους ανεμβολίαστους συναδέλφους μας, να πραγματοποιούν ένα RAPID TEST την εβδομάδα με ιδία έξοδα, προκειμένου να προσέλθουν για εργασία.

 

3. Επί των ανωτέρω ζητημάτων, η Ένωσή μας εκφράζει :

Την αντίθεσή της, σε τυχόν ζήτημα υποχρεωτικού εμβολιασμού των μελών της.

Την αντίθεσή της, στη διενέργεια επί πληρωμή rapid test από τα μέλη της και προτείνει τη συνέχιση διάθεσης δωρεάν self test για όλους. Όχι άλλες οικονομικές επιβαρύνσεις!

 

Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε την θέση μας που είναι υπέρ του εμβολιασμού, κατά όμως της υποχρεωτικότητας αυτού και των άμεσων ή έμμεσων κυρώσεων που επιβάλλονται, απαιτώντας δωρεάν δημόσια υγεία για όλους! 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Σπυρίδων

ΚΟΥΚΟΥΣΟΥΛΗΣ Γρηγόριος