Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΟΛΙΣ 3 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ!



Με τον «υπέρογκο» αριθμό των… τριών αστυνομικών και συγκεκριμένα ενός υπαστυνόμου και δύο αστυνομικών ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων μετά την οριστικοποίηση των τακτικών μεταθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Μια απόφαση που προκαλεί έντονο προβληματισμό καθώς αφήνει στην ουσία αμετάβλητο το δυναμικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης, σε μια περίοδο που η ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης στην περιοχή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη καθώς τα περιστατικά κλοπών, διαρρήξεων, ληστειών, ναρκωτικών κ.α είναι στην ημερήσια διάταξη.

Τη δυσαρέσκειά του για αυτή την εξέλιξη εκφράζει μέσω της «Ε» και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Τρικάλων κ. Αχ. Γρηγορίου μιλώντας για περαιτέρω απογύμνωση των τοπικών υπηρεσιών που έχουν ως αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών.
Παρά τις κατά καιρούς έγγραφες παρεμβάσεις του σωματείου για ενίσχυση του προσωπικού, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ελήφθησαν υπόψη.
Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, οι μετακινήσεις αστυνομικών από τα Τρίκαλα στον Έβρο (18 συνολικά άτομα) έχουν δημιουργήσει πολλά και σημαντικά προβλήματα στην επιχειρησιακή δυνατότητα της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή μας, με τους αστυνομικούς καθημερινά να υπερβάλλουν εαυτούς, για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη εγκληματικότητα.
Οι κενές οργανικές θέσεις στα Τρίκαλα φτάνουν τις 60, ενώ την ήδη προβληματική κατάσταση έρχεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο και απόσπαση προσωπικού στα αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας.
Και όλα αυτά τη στιγμή που η Α.Δ. Αττικής ενισχύεται με εξήντα άτομα και η Θεσσαλονίκη με είκοσι.
Όσον αφορά την υπόλοιπη Θεσσαλία και εκεί το προσωπικό που έρχεται είναι ελάχιστο. Στην γειτονική Καρδίτσα μόλις ένας(!) αστυνομικός στη Λάρισα και στη Μαγνησία από τρεις.
Δημοσιεύτηκε: Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013 από E-enimerosi