Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.


«ΜΗ ΜΑΣ ΣΩΖΕΤΕ ΑΛΛΟ»...


Η Ένωση μας καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ωμή παρέμβαση και χωρίς προηγούμενο αίτημα του ανώτατου συλλογικού μας οργάνου ( Πανελλαδικό Συνέδριο ) για την κατάργηση του άρθρου   18  του Ν.   3839/2011, που διέπει την συνδικαλιστική μας λειτουργία.
Ενώ μετά από πολλούς αγώνες καταφέραμε να λειτουργήσουμε με απολύτως διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς παρασκηνιακές κινήσεις και «συμφωνίες» κάτω από το τραπέζι, έρχεται ένα άρθρο να παραβιάσει κατά την άποψη μας, την συνταγματική νομιμότητα διαλύοντας σωματεία που έχουν συσταθεί και λειτουργούν και να υπονομεύσει την ενότητα που μετά από πολλές προσπάθειες και υποχωρήσεις πετύχαμε στο συνδικαλιστικό μας κίνημα.
Καλούμε τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη βίαιη ανατροπή των συνδικαλιστικών μας κατακτήσεων και να απαιτήσουν από τους βουλευτές των Νομών τους, να διαχωρίσουν τη θέση τους. Είναι τόσο άδικο την ώρα που αγωνιζόμαστε να μπει φρένο στις περικοπές και μετράμε μέρα τη μέρα, πώς θα βγάλουμε το μήνα, το Yπουργείο να προκαλεί τεράστια αναστάτωση σε όλους μας , παραβλέποντας το οικονομικό κόστος (δικαστικά έξοδα, παραστάσεις δικηγόρων, τυχόν ενστάσεις κλπ).
Εκτός κι αν πρόθεση του νομοθέτη είναι ο αποπροσανατολισμός και η διάσπαση του ενιαίου μετώπου που καταφέραμε να αντιτάξουμε τα τελευταία χρόνια, απαιτώντας όχι άλλες περικοπές στην Ελληνική Αστυνομία, την εφαρμογή των ισοδύναμων αλλά και την αποκατάσταση των αδικιών σε βάρος μας που είχαν υποσχεθεί πριν από τις εκλογές.
Σε ότι αφορά την Ένωση μας, απευθύνουμε αυτή τη φωνή διαμαρτυρίας στους τοπικούς βουλευτές και αναμένουμε άμεσα συνάντηση μαζί τους και σαφή θέση εκ μέρους τους για το τι πρόκειται να πράξουν, προκειμένου και μείς στη συνέχεια να ενημερώσουμε αναλόγως τα μέλη μας και κατ’ επέκταση τις οικογένειές τους οι οποίες θα πληγούν από την αδρανοποίησή μας επί μακρό χρονικό διάστημα.


ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ

     Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ  Αχιλλέας                                                   ΠΙΤΣΑΚΟΣ Σωτήριος