Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ Η Α.Δ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Κ. Αρχηγέ,
   Απογοήτευση επικρατεί στους κόλπους των συναδέλφων μελών μας ύστερα από την διαταγή σας σύμφωνα με την οποία καλούνται να ενισχύσουν για μια ακόμη φορά άλλη αστυνομική διεύθυνση προκειμένου να αντιμετωπισθεί η λαθρομετανάστευση, αντικείμενο το οποίο συνεχίζει να χρεώνεται η Ελληνική Αστυνομία.
   Η απογοήτευση των συναδέλφων μας εστιάζεται στο ότι παραγνωρίσθηκε ότι η Α.Δ. Τρικάλων το τελευταίο διάστημα έχει μετατραπεί σε στρατιωτική μονάδα και βρίσκεται συνεχώς σε πεδίο μάχης, δίνοντας ένοπλο αγώνα κατά κακοποιών στοιχείων που έχουν βάλει στο στόχαστρο τις Φυλακές Τρικάλων και τις μεταγωγές κρατουμένων, φυλακές οι οποίες έχουν αφεθεί στο έλεος μνημονιακών πολιτικών αφού η μη ύπαρξη αλεξίσφαιρων σκοπιών, η μη ύπαρξη επαρκούς φωτισμού στην περίμετρο των Φυλακών, η ύπαρξη αρκετών διόδων προσέγγισης και διαφυγής αλλά και πολλά άλλα τα οποία δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιγραφούν εγγράφως, έχουν καταστήσει αυτές εύκολο στόχο, με αποτέλεσμα η με νέα και σκληρότερη μορφή εγκληματικότητα και των κακοποιών στοιχείων που εκφράζουν αυτή να μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταστά τους εμπλεκόμενους στη φρούρηση των φυλακών αλλά και τους προστρέξαντες συναδέλφους μας εύκολο και αναλώσιμο κατ’ επέκταση στόχο.
   Ως επιστέγασμα των παραπάνω έρχεται η διαταγή σας να  αποδυναμώσει επιπλέον την Α.Δ. κατά εικοσιένα (21) άτομα, θέτοντας σε κίνδυνο τους εναπομείναντες συναδέλφους μας οι οποίοι θεωρούμε σίγουρο ότι μετά και το τελευταίο περιστατικό θα κληθούν να καλύψουν τα αναφερόμενα παραπάνω κενά και να αναλάβουν επιπρόσθετες πρωτοβουλίες για την φύλαξη των φυλακών.
Κ. Αρχηγέ, 
   Κατόπιν αυτών σας καλούμε να άρετε στο κομμάτι που αφορά την Α.Δ. Τρικάλων ενίσχυση άλλης Διεύθυνσης και να ενισχύσετε αυτή με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και οχήματα αφού μια απλή ενημέρωση θα καταδείξει προς το πρόσωπό σας την πραγματικότητα για το πώς και με ποια μέσα οι συνάδελφοί μας υπερβάλουν εαυτό προκειμένου να ανταποκριθούν στα αυξημένα καθήκοντα και υποχρεώσεις των.
   Τέλος, η Ένωση μας σας γνωρίζει ότι προτίθεται να συμμετάσχει στις εργασίες της επιτροπής που επιβάλλεται να συσταθεί εκ των πραγμάτων για την εκπόνηση νέων σχεδίων φρούρησης των φυλακών Τρικάλων αλλά και της αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών.
ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ  Αχιλλέας
Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΙΤΣΑΚΟΣ Σωτήριος