Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ - ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ


Με αφορμή την κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα για ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών - Δικαστηρίων στο νομό Τρικάλων, που αποτελεί ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα της Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων και μια ευχάριστη εξέλιξη τόσο για το συνδικαλιστικό μας φορέα όσο και για το Νομό μας, καλούμαστε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Είναι βέβαιο ότι με τη λειτουργία του τμήματος αυτού, τόσο το  Α.Τ. Τρικάλων το οποίο είναι αρμόδιο για τις μεταγωγές, όσο και οι λοιπές εμπλεκόμενες στις μεταγωγές Υπηρεσίες, θα απεμπλακούν από την διενέργεια των μεταγωγών στις οποίες είναι εγκλωβισμένες και θα προσηλωθούν στον κύριο ρόλο τους. Θέλουμε από την πλευρά μας να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνδράμουν για την υλοποίηση του αιτήματος, μη λησμονώντας όμως, ότι με την ίδρυση του εν λόγω Τμήματος προκύπτουν μια σειρά από ζητήματα για τα οποία θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή:
  1. Για τη στελέχωση της νεοϊδρυθείσας Υπηρεσίας απαιτείται γενναία αύξηση των οργανικών θέσεων της Δ.Α. Τρικάλων ανάλογη της οργανικής δύναμης της καινούργιας Υπηρεσίας. Η δύναμη αυτή μπορεί να προέλθει από το σύνολο των πολυτέκνων – τριτέκνων συναδέλφων των οποίων εκκρεμούν αιτήματα μετάθεσης για τη Δ.Α. Τρικάλων, εκτός οργανικών θέσεων με κοινωνικά κριτήρια, ως και επίσης από τον πίνακα μεταθέσεων ο οποίος παραμένει στάσιμος την τελευταία πενταετία.
  2. Για την στέγαση του Τμήματος είναι αναγκαία η εξεύρεση κατάλληλου χώρου που θα πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη λειτουργία του, εξασφαλίζοντας τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους κράτησης και καλύπτοντας τις ανάγκες της Υπηρεσίας αυτής. Είμαστε κάθετα αντίθετα σε πρόχειρες λύσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που προορίζεται να λύσει ένα Τμήμα Μεταγωγών - Δικαστηρίων.
  3. Στο νεοϊδρυθέν Τμήμα θα πρέπει να δοθεί όλος εκείνος ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη λειτουργία του, ώστε οι συνάδελφοι-αστυνομικοί να εκτελούν με ασφάλεια την φύλαξη και τις μεταγωγές των κρατουμένων στα πλαίσια των προβλεπόμενων κανόνων ασφάλειας και υγιεινής.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων θα συνεχίσει να εργάζεται με ζήλο για την ικανοποίηση ενός διαχρονικού αιτήματος μέσα στα πλαίσια του Νόμου και των κανονισμών του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εκφράζοντας όμως και την αντίθεση της σε τυχόν προχειρότητες και μεσοβέζικες λύσεις.

Με Τιμή
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Σπυρίδων
ΚΟΥΚΟΥΣΟΥΛΗΣ Γρηγόριος
ΤΗΛ. 6971590423
ΤΗΛ. 6949315020