Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Δελτίο τύπου 14 Μαρτίου 2020



ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΗ Τ.Κ 42 132
ΤΗΛ.:  2431037779 – 2431063053  FAX: 2431037779
enwsi-ast-trikalwn.blogspot.gr    e-mail: eatrikalwn@gmail.com

     Αριθ. Πρωτ. 890/2020                                           Τρίκαλα 14 Μαρτίου 2020
  

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο     Τ  Υ  Π  Ο  Υ 


Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων κ. Στέργιο ΝΙΝΤΟ.  Από το Δ.Σ. της Ένωσής μας τέθηκαν θέματα που αφορούν το προσωπικό της Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων και συγκεκριμένα:
 Για τις επιχειρούμενες αλλαγές σε προσωπικό του επιτελείου και γενικότερα των υπηρεσιών της Δ.Α. Τρικάλων όπου κάναμε ξεκάθαρη τη θέση μας ότι, οι αλλαγές αυτές θα πρέπει να έχουν ως στόχο το υπηρεσιακό συμφέρον λαμβάνοντας  πάντα υπόψη  τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζει το προσωπικό. Αλλαγές που θα έχουν “άλλου τύπου” σκοπιμότητα θα μας βρουν απέναντι.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός μελών μας που διατέθηκε για υπηρεσία στο Νομό Έβρου μετά τα τελευταία γεγονότα.  Από την πλευρά μας τονίστηκαν ιδιαίτερα ζητήματα που προέκυψαν κατά την μετάβαση των συναδέλφων μας από και προς τον Έβρο με υπηρεσιακά λεωφορεία,  που αποδείχτηκε στην πράξη ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ασφαλής μεταφοράς. Προτείναμε για τις επόμενες μετακινήσεις τη μίσθωση ιδιωτικών λεωφορείων καθώς και τον ορισμό συνδέσμου Αξιωματικού όπου θα επικοινωνεί με τη δύναμη που διατίθεται για υπηρεσία στο Νομό Έβρου και θα επεμβαίνει δίνοντας λύσεις, στο μέτρο του δυνατού, σε τυχόν ανακύπτοντα προβλήματα.
Τον πλήρη εφοδιασμό των υπηρεσιών με μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κ.τ.λ.. Καθόσον,  με την αναμενόμενη έξαρση των προσβεβλημένων κρουσμάτων με τον κορονοϊό, οι Αστυνομικοί θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή επιβάλλοντας τα συνεχώς μεταβαλλόμενα μέτρα που θεσπίζει η πολιτεία.
Την επίβλεψη της εκτέλεσης των διαταγών από τους υφισταμένους του Διοικητές, όταν αυτές αφορούν τη διευκόλυνση του Αστυνομικού προσωπικού.
Την επανεξέταση μέτρων που αφορούν φύλαξη στόχων εντάσσοντας αυτά στις σύνηθες περιπολίες. Την εποχή που η Αστυνομία αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις, με μετακινήσεις μεγάλου αριθμού προσωπικού που παρατάσσατε στην πρώτη γραμμή τόσο στις παραμεθόριες περιοχές όσο και για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, δεν επιτρέπεται να σπαταλάτε προσωπικό φυλάσσοντας άδεια κτίρια.
Σε κάθε περίπτωση η Ένωσή μας θα παρακολουθεί από κοντά τα τεκταινόμενα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων, θα στηρίζει όσα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και θα προβάλλει σθεναρή αντίσταση σε ότι εξυπηρετεί αλλότριους σκοπούς.  




Με Τιμή
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Σπυρίδων
ΚΟΥΚΟΥΣΟΥΛΗΣ Γρηγόριος
ΤΗΛ. 6971590423
ΤΗΛ. 6949315020