Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών για τις προκηρύξεις της Ελληνικής Αστυνομίας

 


Η Ένωσή μας στο πλαίσιο βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών και λαμβάνοντας υπόψη τα παράπονα και τις προτάσεις των μελών μας προτείνει την εκδήλωση ενεργειών, από πλευράς όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ούτως ώστε οι υποψήφιοι για τις διάφορες προκηρύξεις που αφορούν την Ελληνική Αστυνομία (πανελλαδικές εξετάσεις, προσλήψεις στο σώμα, Ειδικοί Φρουροί, Συνοριακοί Φύλακες, Πανεπιστημιακή Αστυνομία, Ειδικών Καθηκόντων) να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως άλλωστε συμβαίνει και με την πλειοψηφία των διαγωνισμών προσλήψεων του Δημοσίου και των Ενόπλων Δυνάμεων.

  Ειδικά για την περιοχή μας είναι ιδιαίτερα αυξημένη η υποβολή αιτήσεων σε όλες τις προκηρύξεις και επιφορτίζονται με το καθήκον παραλαβής και αξιολόγησης αυτών αστυνομικοί που θα έπρεπε να διατίθενται στην αστυνόμευση.  

  Επειδή η μείωση της γραφειοκρατίας, η βέλτιστη εξυπηρέτηση του πολίτη και η ορθολογική διάθεση του προσωπικού αποτελούν προτεραιότητά μας, φρονούμε ότι, είναι εφικτή η μετάβαση στην «ψηφιακή εποχή» του Σώματος, δεδομένων και των συνθηκών που έχει επιφέρει η πανδημία (covid-19).

  Ενδεικτική άλλωστε είναι και η πρόσφατη απόφαση του κ. Υπουργού για την παύση του επιπλέον καθήκοντος της θεώρησης του γνησίου υπογραφής από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, δεδομένης της δυνατότητας για ηλεκτρονική, πρωτοβουλία την οποία χαιρετίζουμε και αναμένουμε συνέχεια με ανάλογες αποφάσεις.

  Για τους λόγους αυτούς, προτείνουμε η υποβολή αιτήσεων και λοιπών δικαιολογητικών υποψηφίων για τις Αστυνομικές Σχολές, υποψηφίων για προκηρύξεις που αφορούν πρόσληψη Ειδικών Φρουρών, Συνοριακών Φυλακών, Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων, ορισμένου χρόνου κ.α., να γίνεται ηλεκτρονικά από τους υποψηφίους ιδιώτες, σε ειδική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί  για το σκοπό αυτό και όχι με αυτοπρόσωπη παρουσία στα αστυνομικά τμήματα.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Ιωάννης

ΜΗΤΣΙΚΟΣ Λάμπρος

ΤΗΛ: 6974923202

      ΤΗΛ: 6976674767