Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Α.Υ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ.



Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ν. Τρικάλων Αχιλλέας Γρηγορίου,  μίλησε στο “Ράδιο Πρωινός 105,3” για το καυτό θέμα με τις φυλακές Τρικάλων και την αστυνομική δύναμη στο νομό μας...

Αναλυτικά ο κ. Γρηγορίου δήλωσε: «Όπως φαίνεται, η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων έχει γίνει ένα στρατιωτικό σώμα. Αυτή τη στιγμή ασχολείται μόνο με τις αποδράσεις στις φυλακές, ενώ τα προβλήματα γενικεύονται στην πόλη των Τρικάλων και ευρύτερα στο νομό, εμείς ασχολούνται με άλλα θέματα, άλλων υπηρεσιών που θα έπρεπε να τα έχουν λύσει.
Το πρόβλημα γενικεύεται στα Τρίκαλα. Και να αποσυρθούν κάποιοι αστυνομικοί από βουλευτές, δεν λύνεται το πρόβλημα, χρειάζεται νέος σχεδιασμός. 
Προσπαθήσαμε να δούμε και το γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ήρθε στα Τρίκαλα, αλλά δεν μας δέχθηκε. Αλλά σε συνάντηση που είχαμε την Τετάρτη με τον κ. Αρχηγό και του αναφέραμε τα προβλήματα, ενώ μας άφησε ελπίδες ότι θα δοθεί λύση, τελικά δεν έγινε τίποτα. Φθάσαμε να πούμε στον κ. Αρχηγό ότι κυνηγάμε τους δραπέτες με λεωφορεία γιατί δεν είχαμε άλλα οχήματα. Ο πολίτης των Τρικάλων θα ζητάει κάτι και δεν θα μπορούμε να τον εξυπηρετήσουμε. Είμαστε για γέλια και κλάματα. Είχαμε μια οργανωμένη απόδραση από τις φυλακές και ενώ τα ανακλαστικά της αστυνομίας δούλεψαν γρήγορα, αλλά εκ των υστέρων δεν είχαμε οχήματα για να ψάξουμε τους δραπέτες.
Η μνημονιακή πολιτική μας χτύπησε πολύ άγρια εμάς ως αστυνομία. Πέρα από τα οικονομικά των αστυνομικών, πώς θα κάνουμε τη δουλειά μας εάν η πολιτεία δεν ενσκύψει σ’ αυτό το πρόβλημα.
Μένουμε πίσω 250 άτομα, εάν θα γίνουν οι αφαιρέσεις στο προσωπικό, είναι πολύ λίγοι στο δρόμο, ούτε οι μισοί από τους 250. Ευτυχώς αυτή τη στιγμή είναι επανδρωμένες η ομάδα ΔΙΑΣ και η Ομάδα Πρόληψης - Καταστολής Εγκληματικότητας, την οποία έχουν ταλαιπωρήσει πάρα πολύ».
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Α.Υ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ