Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ Α.Δ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ.


Εργάζονται καθημερινά χωρίς ρεπό οι Τρικαλινοί αστυνομικοί μετά τις αποσπάσεις και τις μετακινήσεις.


Υπεράνθρωπες είναι εδώ μήνες οι προσπάθειες των αστυνομικών υπαλλήλων Τρικάλων για την πάταξη του εγκλήματος, της ασφάλειας των πολιτών και των περιουσιών.
Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες τα προβλήματα αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων να εκφράζει την ανησυχία της. Ένας προβληματισμός και ταυτόχρονα έντονη ανησυχία που πηγάζει από το γεγονός της έλλειψης προσωπικού για την αντιμετώπιση των αναγκών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων κ. Αχιλλέα Γρηγορίου οι αστυνομικοί υπάλληλοι των Τρικάλων βρίσκονται στα όρια της εξάντλησης.

Ειδικότερα η δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων εδώ και αρκετό διάστημα έχει μειωθεί σε σημαντικό βαθμό. Σε αυτό συνέβαλε η απόσπαση Τρικαλινών αστυνομικών, 21 συνολικά στον Έβρο, που συμβάλουν στην πάταξη της λαθρομετανάστευσης.

Φυσικά το πρόβλημα δεν σταματά εδώ. Μετά τα πρόσφατα περιστατικά που σχετιζόταν με την αποτυχημένη απόδραση του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλάστου και λίγο αργότερα την απόδραση 11 κρατουμένων των φυλακών Τρικάλων, αυξήθηκαν τα μέτρα φύλαξης, αφενός στην περιοχή της Μπαλκούρας όπου βρίσκεται το σωφρονιστικό κατάστημα, αφετέρου της φύλαξης του νοσοκομείου Τρικάλων όπου μεταφέρονται κρατούμενοι είτε για εξετάσεις, είτε για νοσηλεία.

Συγκεκριμένα 70 περίπου αστυνομικοί που το προηγούμενο διάστημα προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων έφυγαν από την αστυνόμευση της πόλης και του νομού με αποτέλεσμα η υπάρχουσα Δύναμη να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες.

«Το υπάρχον προσωπικό καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη αστυνόμευση. Εδώ και αρκετό διάστημα βρίσκεται στα όρια του. Στα όρια της εξάντλησης», σημείωσε ο κ. Γρηγορίου.

Και πώς να μην βρίσκεται στα όρια της εξάντλησης, όταν η κατάσταση που διαμορφώνεται επικρατεί από την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων, όπου Τρικαλινοί αστυνομικοί μετέβαιναν στην Λάρισα συνδράμοντας στις εκεί ανάγκες, και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Όλα αυτά όταν οι αστυνομικοί έχουν ξεχάσει εδώ και αρκετό διάστημα τι πάει να πει ρεπό και ξεκούραση, συνδράμοντας καθημερινά στην Υπηρεσία.

Αξίζει τέλος να υπογραμμιστεί ότι ιδιαίτερα μειωμένη εδώ και αρκετό διάστημα είναι και η δύναμη της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που αστυνόμευε εντός της πόλης των Τρικάλων αλλά και ευρύτερα όλων των Υπηρεσιών της Α.Δ.Τ.